Edelény

2020.05.19. 12:30

Óvatosan nyit a szigorítás után

Van, ahol újraindul az élet a héten, van, ahol még egyelőre nincs erre lehetőség.

Horváth Imre

Forrás: ÉM

A járványügyi szabályok betartásával újraindul az egyházközségek közösségi élete. Így Szendrőn is, ahol hétfőn 17 órától kezdődik a szentmise, a többi napon pedig 18 órától, tájékoztatott az Assisi Szent Ferenc-plébánia. Májusban minden szentmise előtt egy negyedórával a hétköznapokon májusi litánia, csütörtökön délután 17 órától pedig csendes szentségimádás lesz elérhető a hívek számára.

Kötelező a szájmaszk

Az edelényi görögkatolikus plébánia tájékoztatása szerint a 65 évnél fiatalabbak szájmaszk használatával, a 1,5 méteres védőtávolság betartásával, valamint a bejáratnál kihelyezett kézfertőtlenítő használatával már szintén bekapcsolódhatnak a templomi istentiszteletekbe.

Edelényben a Finkei római katolikus templom és a borsodi református templom fertőtlenítő takarítása is megtörtént a napokban.

Kirakodóvásár: júniusban

Május 15-től ismét látogathatóvá vált az edelényi L’Huillier–Coburg-kastélyegyüttes parkja is, persze a járványügyi helyzetben érvényben lévő biztonsági előírásokat a szabadban is be kell tartani.

Az érvényben lévő veszélyhelyzet miatt az edelényi országos kirakodó- és állatvásárt májuban sem tartják meg. Várhatóan, és ha a feltételek engedik, a következő vásárt júniusban rendezik meg.

(A borítóképen: Már látogatható az edelényi kastély parkja)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában