nyit-e a fürdő

2020.05.08. 15:30

Megoldást találtak: mégis lesz strandszezon Ózdon

Pontos dátum még nincs, de a felújítás után megnyithat a városi strandfürdő.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Az elmúlt időszakban az ózdi standfürdővel kapcsolatban arról szóltak a hírek, hogy idén egyáltalán nem nyit meg. A koronavírus miatti bizonytalan helyzet, valamint az állam által az önkormányzattól elvont védekezési pénz miatt vált kérdésessé a fürdő helyzete.

Az országos enyhítések után azonban a városi cégek vezetőivel és a szakemberekkel bejárást tartottak, és megoldást találtak, így a fürdő idén is megnyithatja a kapuit. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy mikortól.

Megoldást találtak

– Az Ózdi Távhő Kft. és a strandot üzemeltető Ózdi Sport- és Élményközpont NKft. vezetőivel egyeztettünk, és személyesen is meg­győződtünk az előttünk álló hetek feladatairól – mondta érdeklődésünkre Janiczak Dávid polgármester. – Megismertük a gépház és a medencetest problémáit, majd mindent összevetve megkértem a Távhő Kft. ügyvezetőjét, hogy szakmai és anyagi támogatásukkal a strand megnyitásához szükséges felújítást végezzék el. Halász Sándor igazgató támogatóan állt a felkéréshez, és ígéretet tett a felújítás elvégzésére.

A város polgármestere megjegyezte: alapelve, hogy az összes önkormányzati tulajdonban álló cég és intézmény Ózd javára lett létrehozva, így szükség esetén segíteniük kell egymást, ezzel pedig a lakosságot. Ebben az esetben is ez történt.

– A strand megnyitásának dátumát még nem lehet pontosan megmondani – folytatta Janiczak Dávid. – Amilyen hamar lehet, elkezdik a munkálatokat, de az most még nem látszik, hogy mikortól lehet a létesítményben vendégeket fogadni. Amint kiderül, azonnal tájékoztatni fogom a közvéleményt.

Ózdon egyébként a strandnyitással egy időben a tan­uszoda bezár, hosszú évek óta ez a hagyomány. Idén viszont nincs konkrét rendelkezés arról, hogy megnyithatna, ezért szeptemberig zárva marad, a funkcióját a strand veszi majd át a nyári hónapokban.

Visszautalják az adományt

A strand „megmentéséért” egyébként egy civil összefogás is elindult, gyűjtést szerveztek a legfontosabb kiadások fedezésére. Ezzel kapcsolatban Janiczak Dávid elmondta: mindenkinek köszönetét fejezi ki, aki anyagi áldozatot is hozott a létesítményért. Az átutalással érkezett támogatásokat a küldő félnek visszautalják, hiszen a Távhő Kft. segítségének köszönhetően biztosítottá vált a munkához szükséges anyagi háttér.

(A borítóképen: A bejáráson)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában