Kanapéfesztivál

2020.05.19. 17:30

Kényszerűségből a netre költözött az Avasi Borangolás

Az online térben rendezték meg a közkedvelt borgasztronómiai fesztivált.

Pap Gyula

Fotó: Kozma István

A járványügyi előírásokhoz alkalmazkodva az online térben rendezték meg a közkedvelt borgasztronómiai fesztivált, az Avasi Borangolást a mostani hétvégén, így azoknak is lehetőségük volt bekapcsolódni a programba, akik jóval távolabb élnek az Avasaljától.

A szervező Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület jelenlegi tervei szerint 2020. augusztus 27–29. között lesz az élő esemény.

A Borangolás Kanapéfesztiválra keresztelt programban változatos online beszélgetésekkel, borbemutatókkal, koncertekkel készültek a szervezők a fesztivál kedvelőinek, és egyben támogatni kívánták a Bükki borvidék borászait és a környék vendéglátóit, illetve adománygyűjtést szerveztek a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház részére. A rendezvény webshopjában több borvidék boraiból lehetett vásárolni.

 

Fotó: Kozma István

Az interneten többek között Aranyosi Péter miskolci humorista beszélgetett vendégeivel az élet édes ízeiről, Szécsi Viki és Vihula Mihajlo, a Bíborszél, a Jazz Inside, Árvai Ildikó zenélt. Borpárbajok zajlottak neves borászok részvételével, élő gasztro­show színesítette a műsort, és retró partira is lehetett otthon táncolni.

A szombat délutáni miskolci programok kezdeteként egyébként a városháza tera­száról közvetítettek élő videóadást, amelyben szerzők és szerkesztők – Darázs Richárd, Kapusi Krisztián és Balogh Attila – az Átjáró Egyesület három friss kötetét mutatták be: elsősorban Kapusi Krisztián Milánó illatok című könyvét, aztán a Kilián-Dél, a mi kis falunk című visszaemlékezést Radányi Judittól, végül pedig a „világtörténelem első” kiadványát a kamáról, az erszénylabdáról, azaz „Miskolc sportjáról”.

(A borítóképen: Kapusi Krisztián az új kötetével)

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában