Anyák napja

2020.05.04. 19:00

Imádom az édesanyámat!

Anyák napján egy édesanya sem maradhatott virág, vers és meglepetések nélkül.

Hegyi Erika

Fotó: Ádám János

Május első vasárnapján sokan látogatták meg az édesanyjukat. Egy-egy szál virággal, kis ajándékkal köszönték meg azt a sok-sok jót, türelmet és áldozatot, amit a gyerekek felnevelése jelent.

Soós Istvánné miskolci óvodapedagógus már szombaton elutazott Rudabányára a 80 éves édesanyjához.

– Minden hétvégén elmegyek hozzá, hiszen egyedül él, de most meglepetéssel készültem. Somlói galuskát készítettem neki, mert tudom, hogy az a kedvence. A legnagyobb meglepetés azonban az volt, hogy ő meg az én kedvencemet készítette el, a Fekete-erdő sütit. Hét közben hoznak neki ebédet, hétvégén pedig én főzök az édesanyámnak. Segítek neki mindenben, hiszen már idős, féltem, nehogy valami baja essen. A függönyöket például én veszem le és teszem föl, a füvet is én nyírom.

Színes virágok

Imádom az édesanyámat, ő az én példaképem – mondja hangjában szeretettel Erika. – Rengeteget dolgozott mindig, és dolgozik most is. Nagy szakértelemmel műveli a kertjét, odaadó szeretettel nevelgeti a virágait. A virágoskertje minden évben gyönyörű, tele szebbnél szebb színekkel. Veteményese is van, de már csak egy kevés. Mondtam az édesanyámnak, hogy csak annyit vállaljon, amennyi nem fárasztja.

Erika nemcsak gyermek, de ő maga is édesanya. 34 éves fia, mint minden évben, most is hazajött. Amíg Erika az édesanyjánál volt, Zoltán fia szépen kitakarított, ízlésesen feldíszítette az asztalt, nem hiányzott róla az anyák napi csokor sem, meglepetésként pedig csirkét sütött zöldségágyon.

– Édesanyának lenni a világon a legszebb dolog. Minden gondolatom a fiam körül forog. És persze a kicsi óvodás gyermekeim körül – jegyzi meg Erika, hiszen óvónő. Most ugyan szünetel az óvoda, de elküldte az apukáknak az anyák napi verset és dalokat, hogy tanítsák meg a gyerekeknek. Mert egy édesanya sem maradhatott köszöntés nélkül.

Pisztráng ebédre

– Az én anyukám tökéletes – fogalmazott Kaponyás-Czecze Orsolya. – Kedves személyiség, mindenkivel barátságos.

Orsolya elmesélte, hogy pisztrángot rendeltek az étteremből, az volt az ünnepi ebéd, amit ők vittek el az édesanyjához. Így megkönnyítették anyuka dolgát, nem kellett sütnie-főznie. Virágot is vittek, méghozzá különleges virágot. Orsolya kislányának, Pollinak körberajzolták a kezét, azt a kislány kifestette, kiszínezte, majd pálcikára tűzték, levelet is ragasztottak rá, és elkészült a különleges virág a nagymamának.

– Édesanyának lenni pedig a világ legcsodálatosabb dolga, nagyon nehéz ezt az érzést szavakba önteni. A gyermek nagy boldogság, a mosolya, a kedvessége, a rosszcsontsága. Mind-mind óriási öröm – fogalmazott Orsolya.

Elárulta, anyák napja előtt a férje és a kislánya már napok óta titkolóztak. Az óvó néni ugyanis elküldte apának az anyák napi verset. Polli ezt megtanulta, majd vasárnap reggel elmentek virágért, és együtt köszöntötték Orsolyát, aki immár 3 és fél éve édesanya.

(A borítóképen: Kaponyás-Czecze Orsolya és kislánya, Polli)

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában