Ezt írtuk anno 2000-ben

2020.05.14. 07:30

Egy szép kötet, amelyik segít „eladni” a várost

Megjelent a várost írásban és képekben bemutató sorozat újabb kötete – a bemutatóról az Észak-Magyarország 2000. május 11-én tudósított.

Forrás: boon.hu

Piros-sárga-fekete

Dobrossy István, a Megyei Levéltár igazgatója, a kiadvány szerkesztőjeként arról szólt: fontosnak érzi, hogy Miskolcról minél több könyv megjelenjék, mert csak ilyen módon értelmezhető a múlt – ismerhetjük meg az egykori Észak-Magyarországból az élők sorából azóta távozott neves várostörténész gondolatait.

A kutatás során az is kiderült – emelte ki Dobrossy István –, hogy a múlt század végén került előtérbe az az idegenforgalmi törekvés, mely arra irányult, hogy egy- egy települést „el kell tudni adni”, be kell tudni mutatni. És ezt nem másnak, mint maguknak a városlakóknak, városvezetőknek kell megtenniük. A kötet formailag, kivitelében a legszebb a sorozat többi tagja között – folytatta a levéltár igazgatója hiszen piros, sárga, fekete színekben pompázva a millenniumhoz kapcsolódva a városról és 2000-ről szól.

(A borítóképen: Dobrossy István)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában