szőrápolás

2020.05.20. 13:30

Eb beszéd: szépnek lenni jó!

A menhelyi állatok szőr­ápolása egészségügyi szempontból is fontos.

Detzky Anna

Forrás: ÉM

Váradi Nikolett kutya­kozmetikus ingyen nyírta meg a nagyobb kutyusokat a Csalódott Állatok Csodás Otthona Alapítvány kutyamenhelyén.

A szőrápolás fontosságáról beszélgettünk a telephely vezetőjével.

– Egyébként tavasszal és nyár végén mi szoktuk nyírni lakóinkat, de most elromlott az összes szőrnyíró gépünk. Váradi Nikoletta pedig vállalta, hogy személyesen látogat el hozzánk. Nagyon hálásak vagyunk, hogy tudott ránk időt szánni – mondta Siroki Éva.

A menhely gondozói segédkeztek lekötni a kutyák figyelmét a nyírás során.

– Négy nagy testű kutyusra jutott idő, mindegyikre egy-egy órát rá kellett szánni. Állatgondozóink, amikor kellett, lefogták a kutyusokat, és beszéltek hozzájuk. Az újabb négylábúakkal kicsit nehezebb, de a régiek már megszokták a fodrászkodást. Aztán megkapták a jól megérdemelt jutalomfalatot. Az egészség szempontjából is fontos, hogy állataink rendben legyenek. Ha nagyon benő a szőrük a fenekükön, a fülüknél vagy kanoknál a nemi szervnél, az könnyen kisebesedhet, és betegségek melegágya lehet. Nyáron fullasztó számukra a sűrű bunda, és mivel szalmában alszanak, nem is praktikus – tette hozzá Siroki Éva.

Kicsinosítva

A járvány nem sokban változtatta meg az otthon életét.

– Jelenleg közel negyven kutya él nálunk. Mivel ők nem kennelben, hanem szabadon mozognak háromezer négyzetméter területen, így a helyüket külön nem kell takarítanunk. Az élelmezéssel sem volt problémánk, mert kéthetente nagyobb adag csirkefarhátat szoktunk vásárolni, amit a húsbolt mindig félretesz nekünk. Tápot pedig kaptunk adományban. Rendszeres látogatók két-három hetente eljönnek hozzánk játszani az ebekkel. Örökbefogadásra most is van lehetőség – tájékoztatott a telephelyvezető.

(A borítóképen: a szőrápolás esztétikai szempontból is fontos)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában