ellátások bővítése

2020.05.23. 11:30

Az ellátás tovább bővül: ágyak szabadulnak fel

Négy hét alatt elérhetővé válnak további szakrendelések a megyei kórházban.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei központi kórház főigazgatója elmondta, hogy a második lépcső, amely most kezdődik, lényegesen szélesebb ellátási területet érint, és nagyobb előkészítést igényel. A nagyszabású átszervezésben mintegy 1300 dolgozó munkáját kell összehangolni.

Mintegy 25-30 szakrendelést érint a nyitás második lépcsője. Június elejétől szeretnék elindítani a foglalkozás-egészségügyi rendelést és az ambuláns fizioterápiás ellátásokat. Ezt követően az endoszkópos és a sebészeti ellátások is várják majd a betegeket, lépcsőzetes előjegyzési rendszerben, várhatóan június második-harmadik hetétől.

Újra be kell jelentkezni

Akinek korábban már volt egy-egy vizsgálatra vagy beavatkozásra időpontja, azt arra kérik, hogy jelentkezzen telefonon, ismételt előjegyzés céljából. Egyensúlyi állapotot kell találni a betegellátási kapacitások kiszélesítése, illetve a járványügyi kockázatok között. Ezt egyelőre sikerült jól kezelni, a betegek kifejezetten együttműködőek, és betartják a járvány miatti szabályokat – mondta dr. Révész János. Több osztályról is jelezték, hogy annyira jól működik a telefonos bejelentkezés és konzultáció, hogy a dolgozók a veszélyhelyzet elmúltával is szeretnék megtartani ezt a rendszert. A főigazgató az intézmény valamennyi munkatársának nevében az újság hasábjain keresztül is megköszönte a pácienseknek azt a kiváló együttműködést, amelyet tapasztaltak.

A járványkórház még marad

A Csabai kapui szakrendelő, a kórház épületétől elkülönülten természetesen továbbra is üzemel, a Semmelweis Tagkórház járványügyi funkciója azonban várhatóan még hosszabb ideig fennmarad. Az intézményben 860 ágy áll rendelkezésre, amely a teljes északkelet-magyarországi régió – csaknem egymillió lakosának – kiszolgálását teszi lehetővé. Hazánkban továbbra is egészségügyi veszélyhelyzet van, függetlenül attól, hogy a mutatók most kedvezőek. Jelenleg is vannak új megbetegedések az országban, és a közelgő határnyitások a kockázatot növelhetik. Mindezekre tekintettel az egészségügyi ellátórendszer éber és felkészült kell, hogy maradjon – fogalmazott a főigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában