Nyelvtanulás

2020.05.09. 15:00

Az egyetemen csak választható tárgy a nyelv

Nyelvi érettségi után következne, hogy elérhető magasságban van a nyelvvizsga is.

Bájer Máté

A nagyobb intézmények könnyebb helyzetben vannak a nyelvoktatásban

Forrás: Illusztráció

Fotó: Ádám János

Sokakat megosztott, hogy a nyelvvizsga hiányában is kiadják a „bent ragadt” diplomákat. Hiszen a hazai felsőoktatási intézményekben régóta az oklevél megszerzésének előfeltétele, hogy államilag elismert középfokú, azaz B2 komplex nyelvvizsga-bizonyítvánnyal rendelkezzenek a végzős hallgatók. Azonban sok intézményben nem tartozik a tantervben foglalt követelmények közé a nyelvi kurzus. A Miskolci Egyetemen sincs általánosan kötelező nyelvi oktatás.

Információnk szerint az, hogy egy szak elvégzéséhez részt kell-e venni kötelezően előírt nyelvórákon, az adott kartól függ, annak szervezeti és működési szabályzatában rögzítették. Azonban minden hallgatónak lehetősége van szabadon választott tantárgyként felvenni nyelvi órákat: a világnyelvek közül választhatnak kurzust, aminek elvégzéséért kreditet is kapnak. Mind a szaknyelvi, mind az általános nyelvi kurzusokat az Idegennyelvi Oktatási Központ szervezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában