Köszönet

2020.05.15. 11:00

Ajándékot kaptak a mentők

Megköszönték az abaúji és zempléni mentők áldozatos munkáját.

Bódisz Attila

Fotó: Bódisz Attila

A mentők napja alkalmából ajándékokat vitt az elmúlt napokban a választókerületéhez tartozó mentőállomások dolgozóinak dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő.

„Köszönet nekik!”

„Az abaúji és zempléni térségben Sátoraljaújhelyen, Sárospatakon, Encsen, Ricsén mentőállomás, Pálházán pedig mentési pont működik. Az egyébként is áldozatos munkát végző szakemberek tevékenysége a koronavírus-járvány idején még inkább felértékelődött – mondta a hon­atya. – Ilyenkor látszik, hogy a mentősöknek akár a saját egészségüket is veszélyeztetve kell helytállniuk. Például a mostani koronavírus-járvány idején, amikor mások megtehetik, hogy maszkban és gumikesztyűben óvatosan távolságot tartsanak másoktól, egy mentőápolónak, mentőtisztnek a fertőző betegség gyanújával kezelt betegekkel is érintkezniük kell, testi kontaktust kell teremteniük, ezért hálás köszönet nekik!”

Hozzátette: talán segíti majd a sürgősségi betegellátást, hogy a Magyar falu program keretében több környékbeli település pályázott orvosi rendelő felújítására, valamint orvosi eszközök beszerzésére. Dr. Hörcsik Richárd beszámolt arról is, hogy a helyszínre érés gyorsaságát, körülményeit javíthatják majd azok az útfelújítások, amelyek a napokban történtek, vagy a közeljövőben történnek meg az abaúji és zempléni térségben.

Szabó Attila mentőtiszt, a sárospataki mentőállomás vezetője elmondta: szívesen fogadták az ajándékokat és a megemlékezést. Máskor ők is szerveznek ilyenkor kisebb összejöveteleket, amikor lazább körülmények között tudnak bográcsozni, beszélgetni. A járvány azonban most ezt keresztülhúzta, de reményei szerint pótolni tudják majd. Kiemelte azt is: a sárospataki mentőállomás évente közel 2000 esetet lát el két mentőautóval, amelyből az egyik esetkocsi.

(A borítóképen: Dr. Hörcsik Richárd [balra] és Szabó Attila)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában