Fényfestés

2020.04.06. 16:30

Legyél te is király!

Frappáns és különleges fényfestéssel üzent a Diósgyőri vár udvartartása.

Bukovenszki-Nagy Eszter

.

Fotó: Vajda János

Vasárnap este egy igazán kreatív üzenettel világították meg a várfalat a dolgozók, amivel a maguk módján hívták fel a figyelmet a már-már unásig ismételt és az elkövetkezendő időszak talán legfontosabb üzenetére: #maradjotthon. Ezt nyomatékosítják a felirattal is, miszerint a király is otthon van.

A közkedvelt fényfestést az ég felé mutató fénysugarak is kiegészítik, amelyek arra utalnak, hogy a vár a kultúra és a hagyományaink szimbólumaként ebben a nehéz időszakban is a reményre és kitartásra biztat – áll a közleményükben.

A vár fényfestései egyébként is, minden időszakban nagyon népszerűek, és egy nagyszerű eszköz arra, hogy az éppen aktuális és fontos üzeneteket ők is közvetítsék. Az adventi időszakban például lilába öltözik a vár, így egyértelmű volt, hogy a koronavírus-járvány megfékezését ők is napjaink legfontosabb mondanivalójának tekintik és csatlakoznak a felhíváshoz.

Fotó: A Diósgyőri vár Facebook oldala

Azonban nem csak a fényfestéssel igyekeznek tudatosítani mindenkiben, hogy milyen fontos most otthon maradni: Facebook oldalukon is kampányolnak. Nagy Lajos király is maszkot kapott, illetve videókban üzennek a vár „lakói”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában