fogászat

2020.04.08. 12:00

Korlátozott az ellátás a fogászati rendelőkben

Csak sürgősségi betegellátás végezhető a fogászati rendelőkben

Apagyi Beáta

Forrás: ÉM-Archív/illusztráció

Hatóságilag tiltva van a fogtömés, fogkő-eltávolítás, fogpótlás készítése, mivel ezek a folyamok fokozzák a fertőzés lehetőségét. A fájdalomcsillapítást, fogeltávolítást, gyulladás kezelését a körzeti rendelők végzik.

– A rendelőkben fokozottabbak a higiénés szabályok. Mindenkinek kötelező a kézfertőtlenítés mellett egy kockázati adatlap kitöltése. Szeretnénk felhívni a páciensek figyelmét arra, hogy mindenki egyedül érkezzen és tartózkodjon a váróteremben. Eddigi tapasztalataink alapján a betegforgalom minimálisra csökkent megyénkben is, az orvosaink ellátják a feladataikat a szabályok szerint, a páciensek részéről megértést remélünk, mely drasztikusan megkönnyíti a jelenlegi körülményeket. Indokolt esetben továbbra is beutalható szájsebészeti szakellátásra, röntgenre a páciens, de a korlátozás ott is érvénybe lép – nyilatkozta dr. Skapinyecz Tibor, a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozatának alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában