Anno 1990-ben írtuk

2020.04.25. 07:30

Kilátástalan helyzetben

Nincs pénz a miskolci villamospálya felújításának folytatására.

Fotó: Ádám János

Már nyolc éve annak, hogy Miskolcon megkezdődött a villamospálya felújítása, és szinte ezzel együtt kezdetét vette az „ostromállapot” az utazóközönség és az MKV között. Ez nem is csoda, hiszen annyit ácsorgott, várakozott egy-egy szerelvény a felbontott szakaszok miatt, hogy sokan inkább gyalog indultak céljuk felé.

Leáll a tömegközlekedés?

Így foglalja össze a helyzetet az Észak-Magyarország 1990. április 25-ei számában. Amiért a téma megint szóba kerül a megyei lapban: nincs pénz a folytatásra.

„Sajnos, jelen pillanatban szinte kilátástalan a helyzetünk” – mondja a közlekedési társaság illetékese. A pályafelújítást a Tiszai pályaudvar és a Marx tér között befejezték, következne a Diósgyőrig terjedő szakasz. Ám sem a megyei, sem a városi tanács nem tervezett az idei költségvetéséből erre egy forintot sem.

Saját erőből a közlekedési társaság képtelen megoldani a gondjait. Pedig sürgető lenne, mert ha így marad a pálya, két-három éven belül – biztonsági okokból – le kell állítani a közlekedést ezen a szakaszon.

(A borítóképen: Villamospálya-felújítás 2010-ben Miskolc belvárosában)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában