Miskolc

2020.03.02. 08:30

Vendégségben a cinegéknél

Mesélnek az énekesmadarak életéről és a madárvédelemről, illetve be lehet kapcsolódni a barkácsmunkákba is.

Detzky Anna

Forrás: shutterstock

A költési idő kezdetével idén is elérkezett a Miskolci Állatkert és Kultúrpark 16 éves odútelepének takarítási ideje. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportja várja a szárnyas lakók iránt érdeklődőket szombaton 10–13 óra között a helyszínen.

A fiókák védelsmében

– A szabad természetben nem takarítja senki az odúkat, de a mesterséges üregeket a madarak néhány év alatt telepakolják. Ha nem ürítjük ki, gyorsan megjelenhetnek bennük az atkák, kullancsok és más élősködők – magyarázta Somoskői Péter, a Bükki Helyi Csoport alelnöke. – Úgy alakítottuk ki az odúkat, hogy nyitható legyen a tetejük és el tudjuk őket mozdítani. Ha nagyon elhasználódott a tetejük vagy más karbantartási munka szükséges, ilyenkor végezzük el. A következő cinege- vagy csúszkafészekalj már sokkal egészségesebb környezetben tud így kikelni. A programra minden érdeklődőt várunk. Szívesen mesélünk az énekesmadarak életéről és a madárvédelemről, illetve be lehet kapcsolódni a barkácsmunkákba is. Egy óvodás csoport már biztosan a vendégünk lesz. Rossz idő esetén azonban valószínű, hét közben tartjuk majd meg a nagytakarítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában