Régiségvásár

2020.03.01. 16:30

Régiségvásárral indul a tavasz

A délelőtti napsütés és az egész napos enyhe időjárás is kedvezett a régiségek kedvelőinek.

Detzky Anna

Fotó: Ádám János

 

Hatalmas érdeklődés mutatkozott a március havi régiségvásárral, amit minden hónap első vasárnapján rendeznek Miskolcon. Bizonyára gyűjtők, műkedvelők és egyszerű bámészkodók is szép számban ellátogattak az antik tárgyakkal megtöltött városközpontba.

Viszont a máshová igyekvő járókelők helyzetét kissé megnehezítette a pótlóbuszokkal megoldott tömegközlekedés és a Centrumtól a Malomszög utcáig kikapcsolt jelzőlámpák.

Gyűjtőknek, kíváncsiaknak

Mindenki megtalálta vasárnap a számítását a régiségvásáron, aki kézműves kerámiát, szőnyeget, terítőt, ékszert, festményt, régi szerszámokat, fémpénzt, biciklit, pár száz forintos antikvár könyveket, hanglemezt, filmet, játékot, legót, makettet vagy antik bútort, esetleg más berendezési tárgyat szeretett volna beszerezni. Elhaladva az árusok mellett néhány érdekesség is megragadta a figyelmünket, ilyenek voltak a régi gramofon, tangóharmonika, hajókerék alakú falióra, egy faragott Bob Marley-kép, szétszedett játék helikopterek vagy egy díszes olajkályha. Az utcán szlovák beszéd ütötte meg a fülünket, tehát többen a határon túlról is ellátogattak a rendezvényre.

Bár a Villanyrendőrnél most csak a Kazinczy utca sarkáig ért a kirakodóvásár, de az indiánok standja és a pánsípmuzsika most sem maradhatott el. Viszont a Déryné utcán befelé vagy a Szinva terasz irányába is elbóklászhattak a régiségek között azok, akik éppen arra jártak. A Városház tér felé haladva hegedűszó hangzott fel, a standok végén pedig házi sajtot, mézet, kolbászt, kürtöskalácsot és más ínyencségeket kínáltak a megéhezőknek.

(Márciusi régiségvásár látható a borítóképen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában