koronavírus

2020.03.13. 15:15

A betegutak használatára figyelmeztet a kórház a korona vírus kapcsán

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház közleményt tett közzé weboldalán a betegutakkal kapcsolatban.

Horváth Imre

„A koronavírus fertőzés megelőzése, illetve bármely egyéb okból intézményünkben jelentkező betegek korrekt ellátása érdekében, az alábbiakra hívjuk fel a figyelmet:

Felső légúti panaszok, lázas állapot, illetve koronavírus fertőzés gyanú esetén kérjük, telefonon jelentkezzen háziorvosánál, aki értékelni fogja minden esetben: reális lehetőség-e a koronavírus fertőzés gyanúja, amennyiben igen, kifejezett kérésünk, hogy háziorvosi útmutatás alapján kórházunk Semmelweis Tagintézményében, annak Infektológiai Osztályán jelentkezzen akár nappal, akár ügyeleti időszakban is.

Koronavírus fertőzés gyanú esetén annak ellátásával ne a Sürgősségi Betegellátó Osztályt terheljük.

Az Infektológiai Osztály illetékes orvosa hivatott elbírálni azt, hogy a fertőzésveszély reális kockázat-e, illetve szükséges-e vérmintából laboratóriumi vizsgálat végzése. Nyomatékosan kérjük a lakosságot, hogy a fenti betegutat kövesse!” – írják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában