Első de nem utolsó

2020.02.02. 14:30

Régiségvásár: új üzemeltető, megszokott színvonal

Valósággal hömpölygött a tömeg a februári régiségvásáron.

Tajthy Ákos

Régiségvásár

Fotó: Ádám János

Ha a hónap első vasárnapja, akkor régiségvásár – ezt nagyjából húsz éve tudja mindenki Miskolcon, sőt nem csak itt. A program az egész megyében, régióban rendkívül nagy népszerűségnek örvend: sokan kelnek útra hónapról-hónapra, hogy megnézzék a Széchenyi utcára kitelepült árusok portékáit, régiségeit.

Nem volt ez másképpen most sem, a sétálóutcán valósággal hömpölygött a tömeg, amiben vélhetően közrejátszott a ragyogó napsütés és a februárban szokatlanul enyhe időjárás is. A kínálat ezúttal is bőséges volt: könyvek, festmények, nippek, ruhák, antik tárgyak és kézműves termékek is várták a látogatókat.

A februári régiségvásárt egyébként már új szervezőcsapat rendezhette. Ahogyan arról korábban lapunk is beszámolt, a miskolci önkormányzat januárban írt ki pályázatot a program rendezésével kapcsolatosan.

A kiírásra összesen négy pályázat érkezett, ebből hármat miskolci jelentkezők adtak be. A szakmai anyagokat szakértői testület bírálta el, amelynek a miskolci jegyző mellett tagjai voltak többek között a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, illetve – a vásár miatti esetleges forgalomkorlátozások okán – az Miskolc Városi Közlekedési Zrt. munkatársai is.

A polgármesteri hivatal közleménye szerint a pályázatok elbírálásánál kiemelt fontossággal bírt a költséghatékonyság, a vásár miatt keletkező szemét kezelésének és elszállításának szakszerű elvégzése, a megfelelő referenciák, azaz a korábbi, hasonló rendezvények szervezésében szerzett tapasztalatok megléte.

- „Mindezeket mérlegelve, a beérkező pályázatok részletes megismerése és elemzése után a testület egyöntetűen az Erka Art Városszervező, Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság pályázatát ítélte a legjobbnak” – írták.

A miskolci régiségvásárt közel húsz éve rendezik meg a belvárosban: az Erka Art – a pályázati kiírás értelmében – a következő két évben szervezheti a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában