Borsod-Abaúj-Zemplén

2020.02.04. 08:30

Nagy esővel és viharos széllel érkezik a lehűlés

Saját ciklonunk lesz kedden, és ez egyáltalán nem jelent sok jót.

Tajthy Ákos

Forrás: shutterstock/illusztráció

Széllökések, zivatar, jégeső és villámlás is előfordulhat kedden, amikor a hidegfront betör az ország légterébe.„Ha teátrális akarok lenni, azt tudom mondani, hogy ma a Kárpát-medencének egy saját, önálló ciklonja lesz. Itt lesz a légörvény középpontja, ami miatt kedden kifejezetten sok, 10-20 milliméter csapadék várható, többnyire eső, vékony hóréteg csak magasabban, a hegyekben alakulhat ki” – mondta lapunknak Kovács Attila, az Országos Meteorológiai Szolgálat miskolci meteorológusa.

Szerdán sem lesz kellemes idő, akkor viharos szélre kell számítani, bár – tette hozzá az időjós – a szél még csütörtökön is erős lesz. Kedden a délnyugati szél lesz erőteljes, amit délutántól északi vált, szerdára viharossá erősödik, és a mostani előrejelzések szerint erős is marad egészen péntekig.

A hőmérséklet csúcsértéke napról napra alacsonyabb lesz, csütörtök reggelre már enyhe fagy is várható. „A szeles időnek köszönhetően viszont jó a levegő minősége, és a következő napokban köd sem valószínű” – mondta Kovács Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában