Magyar Rákellenes Liga

2020.02.17. 09:30

Jótékonysági gálán gyűjtenek a kórháznak

Jótékonysági gálaestet szervez a Magyar Rákellenes Liga és a megyei kórház március 10-én.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Magánarchívum/illusztráció

A Teljes Gégeeltávolításon Átesett Betegek Klubja megalakulásának 30. évfordulója alkalmából rendezett koncert a Miskolci Nemzeti Színházban lesz.

Fejlődik az onkológia

A rák ma már nem feltétlenül halálos betegség. Az eltelt harminc évben nagyon nagy változás történt az onkológiai ellátásban – mondta Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke. A megbetegedések száma sajnos évről évre nő, azonban a halálozások száma stagnál. Ez köszönhető annak is, hogy mindig egyre fejlettebb terápiát alkalmaznak. A jótékonysági koncert bevételéből az onkológiai osztály részére szeretnének infúziós székeket és decubitus matracokat vásárolni – tette hozzá az elnök.

Önzetlen támogatás

Miskolci kötődésű művészek támogatják a gála szervezőit.

– Mindenki érintett lehet. Nekünk a hangunk a munkaeszközünk – fogalmazott Jancsó Dóra színésznő.

– Példát mutatva a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány által gyerekeket is bevontunk. Fontos, hogy jótékonysági rendezvényen lépjünk föl. Ha azzal tudunk segíteni, hogy a színpadon énekelünk, akkor tegyük azt – hangsúlyozta Cselepák Balázs színész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában