Washington

2020.01.09. 15:00

Visszatérnének a Holdra

Évtizedek óta nem járt ember a Föld „testvérén”, ahová visszavágynak az amerikaiak.

Kolodzey Tamás

Az Apollo űrkapszula gallérokkal, táskákkal és úszózsákokkal

A lavinát Donald Trump indította el: „Elnökségem alatt visszatérünk a Holdra: arra utasítottam a NASA-t, hogy 2024-ig ismét juttasson embert a közeli égitestre.” A világ legnagyobb hatalmú politikusa mindezt annak jegyében mondta, hogy egy-két évtizeden belül elérhető közelségbe kerüljön a Mars is.

Egészen más lesz

Egy biztos: az 1972. decemberi, utolsó amerikai missziót követő holdutazás egészen más lesz, mint az ötven évvel ezelőtti program, hiszen a tudomány azóta óriásit fejlődött. Ennek jegyében az asztronautákat a hírek szerint már egy jól felszerelt állomás várja majd a landolás után. A hírre megugrott a washingtoni űrrepülési kiállítás látogatottsága, a Steven F. Udvar-Hazy Központot felkereső vizitelők előszeretettel állnak meg a hajdani Apollo-program – ma már teljesen elavultnak számító – akkori csúcseszközei előtt. A parancsnoki modulokhoz alig lehet hozzáférni, a kígyózó sorokból ugyanis szinte mindenki ezeket fényképezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában