Guinness-rekord-kísérlet

2020.01.31. 18:00

Saját rekordjukat döntenék

A VI. Vámos-Toros Napon újabb Guinness-rekord-kísérletre készülnek Sajóvámoson.

Egy korábbi rendezvényen

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Ádám János

A helyi Szőke-kastély előtti téren február 1-én, szombaton rendezzük meg a Vámos-Toros Napot – mondta lapunknak Váradi Lajos, Sajóvámos polgármestere. Reggel hattól délután 1 óráig tart a hagyományos disznóölés és feldolgozás.

– Először három évvel ezelőtt alakult át versennyé a rendezvény – mesélte Váradi Lajos, Sajóvámos polgármestere. – Akkor még csak a 620 méteres magyar kolbászrekordot szerettük volna megdönteni, amit egy 853 méteres kolbász elkészítésével sikeresen megtettünk. A tavalyi évben már a vajdasági, körülbelül 2000 méteres Guinness-rekordot akartuk megdönteni. Összesen 2431 méteres egybefüggő kolbászt töltött meg a közel 20 fős szakembercsapat, amivel sikerült átadnunk a múltnak az eddigi Guinness-rekordot tartó vajdasági Turia község elsőségét.

2500 méteres lenne

Idén is Guinness-rekord-kísérletre készül a település, de most „csak” egy 2500 méteres kolbász elkészítésével szeretnék megdönteni a saját rekordjukat.

A jó hangulatról egyébként délelőtt a Tehéntánc Együttes gondoskodik, majd délben Sihell Ferry és Henna lesz a sztárvendég. A disznótoros ételek vására 13 órakor kezdődik, közben az Avas Táncegyüttes ad műsort. Utána a Csemete Néptánc­csoport utánpótláscsapata szórakoztatja a közönséget. Ezt követően a Jobbágytelki Hagyományőrző Néptánccsoport lép fel. Délután három órától sztárvendégként a Groovehouse gondoskodik a hangulat fokozásáról, utána eredményhirdetés lesz.

A Vámos-Toros Nap keretén belül lesz pálinkaverseny, pogácsasütő és disznótoros ételek vetélkedője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában