jótékonyság

2020.01.09. 08:30

Otthonokba viszi el a meleget az adományfa

A szociális céllal kiosztandó adomány idén télen összességében 70 tonnányi tüzelőt jelent.

Szaniszló Bálint

Lebontották és elszállították

Fotó: Bujdos Tibor

Az év végi ünnepek elmúltával, múlt pénteken és szombaton – két napon át – bontották Miskolcon a Városház téri úgynevezett adományfát. Egy hónapon át, az advent kezdetétől vízkeresztig volt megtekinthető ez az újfajta látványosság.

Ötezer rönkből állt

Mint ismert, az önkormányzat döntése volt, hogy ne a régebben megszokott karácsonyfa köszöntse az ünnepet, hanem egy produkció: ami egyszerre utal a természetvédelem szempontjára és a szociális gondoskodás fontosságára.

A 11 méter magas, 20 tonnás, a Hello Wood alkotócsoport által megálmodott installációról leszerelték a fényeket, majd szétszedték a fát alkotó tűzifaelemeket. Mindehhez darut is igénybe vettek. Azután a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. teherszállító járműveinek segítségével ideiglenes raktárba vitték a tüzelőanyagot. Elbontották az egész tartószerkezetet is, és raktározás céljára elszállították az önkormányzati cég telephelyére.

A terv közismerten az, hogy az adományfa felépítéséhez használt rönköket – ez mintegy ötezer rönköt jelent – tűzifaként rövidesen rászoruló, szegény családokhoz juttathassa el a városi önkormányzat.

Kétszáz otthon melege

Mint megtudtuk, a helyhatóság szociális céllal kiosztandó adománya idén télen összességében 70 tonnányi tűzifát jelent, ami kétszáz otthonba vihet meleget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában