Egészség

2020.01.03. 11:30

Nincs influenzás roham az orvosi rendelőkben

Megyénkben még nem öltött járványjelleget az influenza, még megbetegedés is alig van.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Bár az elmúlt években ugyanebben az időszakban már tömegesen ültek a háziorvosi rendelőkben a betegek influenzára utaló megfázásos tünetekkel, ezúttal úgy tűnik, az új év első napjaiban a páciensek nagy számú jelentkezése elmaradt.

„Még nem tapasztaltunk influenzaszerű megbetegedéseket, és ez csodálatos”

– mondta dr. Breitenbach Géza háziorvos. Túl vannak a vakcinációs időszakon, hiszen november óta kapják az influenza elleni oltást az emberek. Biztosan szerepet játszik abban, hogy nincsenek megbetegedések az is, hogy most már egyre többen kérik a védőoltást, és időben meg is kapták. Hiszen két hét kell az immunitás kialakulásához. A védettség mellett az időjárásnak is betudható a betegség hiánya, mert enyhe volt az idő decemberben, így a megfázásnak is kevesebb esélye volt.

„Olyan vírusfertőzések vannak, amelyeknek tünetei a hányás és hasmenés. A páciensek nagy része ezekkel a tünetekkel jelentkezik a háziorvosoknál” – tette hozzá a háziorvos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában