Régiségvásár

2020.01.16. 09:00

Megpályáztatják a régiségvásárt

A nyertes két évre kapja meg a népszerű program rendezési jogát.

Tajthy Ákos

Közkedvelt rendezvény

Fotó: Ádám János

Pályázatot írt ki Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a régiségvásár üzemeltetésével kapcsolatosan. A kiírás szerint pályázatot egyéni vállalkozói igazolvánnyal rendelkező természetes személy, jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdálkodó szervezet, illetve civil szervezet nyújthat be.

Az első vasárnap

A pályázat szerint a régiségvásár gyakoriságán nem változtatnának, az továbbra is minden hónap első vasárnapján várná az érdeklődőket a belvárosban. Mint írják, a vásár a hosszú évek alatt egyre népszerűbb lett, mind területében, mind a látogatók létszámában jelentősen növekedett, mára a város számára már idegenforgalmi szempontból is jelentős rendezvényévé vált.

A nyertes pályázó az eredményes pályázati felhívás következményeként megkötött szerződés hatálybalépésétől számítva két éven keresztül üzemeltetheti majd a vásárt. Kötelezettséget kell vállalnia továbbá a rendezvény teljes körű lebonyolítására – beleértve az előkészítést, előmunkálatokat és a vásárral járó utómunkálatokat –, a hatósági engedélyek beszerzésére, a közmű-infrastruktúra biztosítására, a takarításra, a vagyonvédelemre és a felügyeletre, valamint a közlekedési rend és a forgalomterelés biztosítására is. A nyertes pályázónak kell biztosítania továbbá a régiségvásár marketingjét, reklámját is, mint ahogyan ő felel a vásárt követően az eredeti állapot visszaállításáról is.

A pályázatokat január 24-én déli tizenkettő óráig lehet benyújtani a 3525 Miskolc, Városház tér 8. címre, ezt követően 12.30-kor bontják fel azokat a kiíró képviselőinek, a pályázók, illetve meghatalmazottaik jelenlétében.

Komoly hagyománya van

A miskolci régiségvásárt közel húsz éve rendezik meg a belvárosban. A rendezvényt 2013-ig Braun István szervezte, azonban akkor az önkormányzat – csakúgy mint most – pályázatot írt ki a program megrendezésére, azon pedig az Expo Logic Kft. nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában