Miskolc

2020.01.29. 18:00

Maradékból jelmezt

Mitől zöld a színház? Valóság lett egy újabb tervből.

Gyükerné Magdi varrónő a színház varrodájában a készülő jelmezek egy részével

Fotó: Ádám János

Nem ment kárba: újrahasznosított anyagból készültek a Miskolci Nemzeti Színház Don Carlos előadásának jelmezei – írtuk lapunkban. A világhírűvé vált magyar divatmárka, a Nanushka jóvoltából történik mindez – tudhatták meg olvasóink.

Jövőnézők

Hogy az együttműködéshez mi ad keretet, az sem titok: –a Miskolci Nemzeti Színház szeptemberben jelentette be, a 2019/2020-as évadtól kezdve elkötelezi magát, hogy az ország első környezettudatos színházi intézménye, úgynevezett zöld, öko-tudatos színháza legyen. Az első eredményekről beszámolva mondta el Béres Attila igazgató: felelősséggel tartoznak a jövő nemzedékéért, ezért rendkívül fontos, hogy a környezettudatosságra törekedjen a színház, más hazai színházaknak is ajánlva, hogy kövessék a miskolci példát.

A Jövő Nézőiért – Zöld Színház Projekt vezetője, Papp Endre színművész arról számolt be: a projekt saját honlapot is kapott, ahol minden részletet és aktuális információt megtalálnak, ezen a címen.

Az intézmény az öko-tisztítószereket, mosószereket, higiéniai termékeket, és a mosható textil smink törlőkendőket folyamatosan teszteli. A Nagyszínház színpadának deszkáit környezetkímélő festékkel újították fel nyáron, valamint a környezettudatos hulladékkezelést is bevezették.

Említést tett már akkor róla: nagy büszkeség a már említett magyar ruhamárkával a tárgyalás arról, hogy a a fel nem használt, megmaradt ruhaanyagaikat a teátrum rendelkezésére bocsátják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában