Borsod-Abaúj-Zemplén

2020.01.08. 15:00

Már szállítják az ünnep „lebontott” díszeit

Vízkereszttől szállítják el a lebontott karácsonyfákat.

Tajthy Ákos

Már sok helyen látni a kitett fákat

Fotó: Ádám János

A korábbi évekhez hasonlóan idén is vízkereszt, vagyis január 6-a után szállítják el a kidobott fenyőfákat Miskolcon és a megye területén. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. (BMH) PR- és kommunikációs vezetője elmondta, a családi házas övezetben a fenyőfákat minden településen január végéig a vegyes hulladék gyűjtési napjain folyamatosan gyűjtik. A társasházak esetén viszont érdemes figyelni, a „megszokott napokon” nem érdemes kitenni a fákat, ugyanis nem akkor szállítják azokat el.

Miskolc és Mezőkövesd társasházi övezeteiben négy szombati napon, január 11-én, 18-án, 25-én és február 1-jén; Ózd, Kazincbarcika, Putnok, Sajószentpéter és Edelény esetén január végéig hétfői napokon; Tiszaújváros társasházi övezeteiben pedig két időpontban, január 16-án és január 30-án viszik el munkatársaink a fenyőfákat – hangsúlyozta Lázár Dorina.

Hasznosítják

A BMH azt kéri, hogy a hatékonyabb és gyorsabb munkavégzés érdekében a fákat dísz és talp nélkül egy helyre, a hulladékgyűjtők mellé helyezzék ki úgy, hogy azok a közlekedést ne akadályozzák. A gyűjtési napokról bővebb információ a cég weboldalán érhető el.

– Az összegyűjtött fenyőfákat a megyében található hulladékkezelő központokba szállítjuk, ahol felaprítjuk őket, és azután komposztként hasznosítjuk – tette hozzá Lázár Dorina.

Tavaly a megyében összesen 75.560 kilogrammnyi fenyőfát gyűjtöttek össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában