Miskolc

2020.01.26. 15:00

Gyógyító bohóckodás

Óvodai és iskolai farsangi beöltözéssel népszerűsítik a bohócdoktorságot.

Detzky Anna

Bohócdoktor a sminktükör előtt

Forrás: AFP

Fotó: AFP

A Karitáció Alapítvány bohócdoktorai pályázatot írtak ki a kicsik számára.

A 2008 óta sikeres bohócdoktor kórháztámogató jótékonysági program kapcsán a gyerekeket arra kérik a piros orrosok, hogy a farsangon öltözzenek be bohócdoktornak.

Az egészséges életért

Pályázni az óvodai vagy iskolai rendezvényen bemutatott farsangi maskara fotójával lehet az [email protected] e-mail-címen 2020. március 11-ig a beküldő nevének, életkorának, telefonszámának, e-mail-címének megadásával. Az alapítvány szakmai zsűrije által a legjobbnak ítélt jelmezesek értékes jutalomban részesülnek.

– Három éve hirdetjük meg ezt az országos pályázatot. Borsodban például Putnokon adtunk már át nyereményt – mondta Gere Anikó Mónika programkoordinátor. – A kezdet kezdetén egy édesanya keresett meg minket, hogy az ő kisfia annyira jól érezte magát velünk, hogy bohócdoktornak öltözött a farsangon. Innen jött az ötlet, hogy ezt a mozgalmat és az egészséges életmódot a gyerekek között is szeretnénk ilyen módon is hirdetni, és megmutatni, hogy ezzel közelebb kerülhetnek a kis betegek a gyógyuláshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában