Rocklegendákra emlékeznek

2020.01.10. 12:30

Bencsikre, Cserhátira, Tunyogira emlékeznek

Rocklegendákra emlékeznek január 17-én a miskolci Adyban.

Varga Miklós énekel a P. Box miskolci koncertjén

A Pandora’s Box 40/20-as évnyitó koncertjén a banda két egykori taggal, Varga Miklós énekessel és Zselencz László basszusgitárossal erősödik.

A P. Mobilból Bencsik Sándor gitárossal együtt korábban kivált Cserháti István billentyűs 1980-ban megalapította saját zenekarát, a Pandora’s Boxot. A formációt hat évvel később maga mögött hagyva Debrecenben telepedett le, ahol „civil” foglalkozása mellett, saját háza pincéjében, hangstúdiót üzemeltetett. Itt ismerkedett meg az ugyancsak debreceni Szfinx zenekarral. Cserháti Pityi vezénylete mellett létrejött az újkori P. Box, amely a kiváló billentyűs 2005-ben bekövetkezett halála után is koncertezik. Koroknai „Kori” Árpád énekes mellett Sándor „Günter” József gitározik, Ferenczi „Cézi” Tibor basszusozik, Kovács Tamás dobol, Pityi helyén pedig Szabó „Krisz” Krisztián áll a billentyűk mögött.

Ezüst Nyár

Ezúttal két vendégalakulat is segít a bemelegítésben: az esztergomi Tunyó Emlékzenekar, ők nagy sikerrel játsszák Tunyogi Péter mobilos és TRB-s dalait, valamint az Ezüst Nyár elnevezésű formáció, amely Barta Tamás egykori LGT-gitáros életművéből válogat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában