Ezt írtuk anno 2009-ben

2019.12.24. 09:00

Testközelben legyen az érték!

A rendőrség fokozott jelenléttel venné elejét a zsebelésnek.

Így biztosan ne tartsa a táskájában a pénztárcáját, mert nagyon pórul járhat!

Forrás: ÉM

Az ünnepek ideje alatt, az újév első napjáig fokozott és megerősített szolgálatot teljesítetek a rendőrök Miskolc belvárosában és piacain – az ünnepvárás esetleg kellemetlen körülményeire hívja fel ezzel a beszámolóval a figyelmet az Észak-Magyarország 2009. december 23-i száma.

A lap riportere idézi a rendőrség illetékesének nyilatkozatát: a teljes közrendvédelmi állomány tagjai, a megyei rendőr-főkapitányságtól erre az időszakra átirányított munkatársak, valamint a beavatkozó alosztály tagjai jelentik a garanciát arra, hogy lehetőleg a szeretet ünnepekor se keserítsék meg a bűnözők a polgárok életét.

Érezzük a nyomást: megvan

A miskolci főutcán három-négy pár járőr szolgál nappal és este.

Rendszeres akciókkal tartják ellenőrzés alatt a piacokat, és a belvárost. A vezető beosztású rendőrtiszt oda nyilatkozik, hogy a fokozott ellenőrzés és rendőri jelenlét jelentős mértékben visszafogja a zsebtolvajokat, és meghátrálásra kényszeríti, akinek az esetében ez indokolt.

Újabb szempontot is kapunk az óvatossághoz: az ünnepek előtti bevásárlások során ne feledkezzünk meg értékeink, a megvett ajándéktárgyaink védelméről se. Nincs jobb préda a zsebtolvaj számára, mint a kirakatot, árupolcot bámuló vásárló. Ajánlatos az értékesebb árukat kezünkkel átfogva magunkhoz szorítani, vagy a lábunk közé rakni a nézelődés vagy fizetés idejére. A lényeg az, hogy valamilyen testrészünkhöz hozzáérjen a csomag, vagy a táska. Mert amíg érezzük annak nyomását, addig megvan.

Kiabálni!

A közelünkben váratlanul lejátszódó alkalmi csetepatéra, petárdadurranásra legyünk figyelmesek: nem kizárt ugyanis, hogy egy tolvajlást előkészítő, figyelemelterelő művelet középpontjában állunk, mint célpont. Ha pedig minden elővigyázatosság ellenére mégis meglopnak valakit, és ezt észreveszi, nyugodtan kiabáljon: hívjon segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában