mentenék a menthetőt

2019.12.06. 08:00

Fedél nélkül maradtak a lyukói háztűz után

Lyukóvölgyben égett ki egy ingatlan, minden segítség jól jön a fedél nélkül maradt négy gyermekes családnak.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

Egy négy gyerekes család maradt fedél nélkül Lyukóvölgyben, amikor csütörtökre virradóra kigyulladt a házuk, s lakhatatlanná vált. Egyelőre rokonok fogadták be őket, akik ruhával tudják őket segíteni, de a ház rendbetételére nincs pénze a családnak. Tavaly ősszel vásárolták meg a házat, fél évig spóroltak a kezdő részletre, s idén novemberben fizették ki az utolsó törlesztőt. Azt gondolták, ezután minden jó lesz, tud egy steril, vagy legalább külön szobát csinálni a két beteg gyereknek. Nem sikerült.

– A párom és a nyolc éves lányom szerdán jött haza a kórházból. Én is hazaértem a munkából, tettem fát a tűzre, majd lefeküdtünk, Éjfél körül költött a tíz éves fiam, hogy ég a ház. Durranó hangokat hallottunk, lángok csaptak föl. A párom is fölkelt, hívtuk a tűzoltókat. Én is próbáltam oltani, de látszott, hogy nem fogom tudni, így vártuk a tűzoltókat. Egy fém székkel tartottam a mennyezetet, míg kijutottunk a házól, s pár perc múlva beomlott a tető. A gyerekekért egy barátunk jött. Mindenük odaveszett, pénzünk, irataink, ruháink, a gyerekek gyógyszerei. Az egyik gyerek Crohn-beteg, a tápszere is a tűz martalékává vált – mondta Rendes Roland.

A két nagyobb gyerek a felesége édesanyjánál van, a másik kettővel egy barátjuknál vannak együtt. Az ismerőseik most albérletet próbálnak nekik találni, illetve ruhákkal segítenek. Még pár napig maradhatnak, utána nem tudják, mi lesz velük. Nem tudják, merre lépjenek, kihez forduljanak.

Menthető

– Úgy gondolom, menthető a ház, úgyhogy építőanyagra volna szükségünk a belső felújításhoz, a tetőhöz, valamint bútorokra. Bármilyen segítséget elfogadunk, önerőből nem fogjuk tudni újjáépíteni a házunkat – mondta a családfő.

Rendes Roland elmondta, az ötven éves épület mennyezete fából készült. Budapesten ácsok mellett dolgozik, így azt gondolja, hibázott, fel kellett volna újítani a tetőt. A plafon alacsonyan volt, a kályhacső kivezető könyöke pedig közel volt hozzá. Korábban nem volt probléma ebből, lehet, hogy most jobban lobogott a tűz a kályhában.

A család a 70/5353097, 20/5901238 telefonszámokon elérhető, a feleség húgának (Horváth Mária) OTP-s számlaszámára utalhat, aki anyagilag segítene: 11773346-02686336.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában