turizmus fejlesztés

2019.12.04. 17:00

Az összetartozás éve következik

Putnokon számos olyan beruházás valósul meg 2020-ban, amely a turizmus fejlesztését hivatott segíteni.

Marosréti Ervin

Tamás Barnabás szerint a Gömör Expo országos viszonylatban is példaértékű

Fotó: Marosréti Ervin

A fejlesztések szempontjából eredményes időszakon van túl, de legalább ennyire mozgalmas hónapok, évek előtt áll Putnok. A gömöri településen a közeljövőben a turisztikai pályázatokból megvalósult beruházások kerülnek a középpontba, hiszen azt szeretnék elérni, hogy a távolabbról érkező látogatók felfedezzék a város és a környék környezeti, valamint épített értékeit. Ehhez pedig több szempontból is fejleszteni kell, ugyanis a vendégeket szállás és attrakció oldaláról is a lehető legjobban ki kell szolgálni.

Minőségi fejlődés

– Közel van hozzánk Aggtelek, Szilvásvárad, a Lázbérci víztározó és Eger valamint Miskolc szűk egy órányi autóútra helyezkedik el tőlünk – kezdte Tamás Barnabás, Putnok polgármestere. – Az ott található látnivalókra, és a saját értékeinkre igyekszünk alapozni a következő időszakban. Rendkívül fontos lesz, hogy elkészül a 26-os főút mentén a kerékpárút, amely nem csak a hozzánk közel első falvakat köti össze Putnokkal, hanem a városban található közintézményeket is. Gyakorlatilag minden elérhető lesz kétkeréken is. Ugyancsak fontos szimbólum lesz településünk egyik végén Gömör, a másik szélén pedig a városkapu, ami köszönti majd a hozzánk érkező vendégeket. A belvárosban tervezzük egy turisztikai iroda és egy kávézó megnyitását, de rövidesen Putnoknak kilátója is lesz, ami ugyancsak látványosság lesz a helyieknek és a látogatóknak is. A korábban megvalósított sportfejlesztésekhez illeszkedik az a csónakház, és tároló, ami a Sajó-parton épül majd, segítve ezzel a folyón zajló kajak és vadvízi sportok szélesebb körű terjesztését.

Megmaradt, elszakított

Tamás Barnabás a 2020-as esztendővel kapcsolatban hozzátette: a jövő esztendő az összetartozás éve lesz. Trianon után száz évvel, több rendezvénnyel is megemlékeznek arról, hogy Putnok 22 további településsel maradt az anyaországnál, viszont számos Nagygömörhöz tartozó várost és falvat elszakítottak Magyarországtól.

A legenda szerint Mátyás király, annak idején az Urak-völgyében kapáltatta azokat az embereket, akik nem becsülték meg a bortermelők munkáját. Jövő nyáron ennek a hagyománynak is nagyobb figyelmet kívánnak szentelni.

– Rengeteg olyan rendezvényünk lesz az előttünk álló évben, amely az identitásunkról szól – tette hozzá a város polgármestere. – Emellett természetesen a korábban sikeresen zárt programjainkat is folytatni kívánjuk. Megtartjuk a hagyományos Gömör Expot, amelyre méltán lehetünk büszkék. Az ilyen jellegű vásárok ugyanis az ország számos pontján elsorvadtak, nálunk viszont épp ellenkezőleg, évről-évre egyre sikeresebbek. Ezt bizonyítja, hogy 2020-ban már 22. alkalommal hívjuk össze a környékről, távolabbról és határokon túlról érkező cégeket, vállalkozásokat. Emellett jövőre lesz vadászkiállítás is, ami egyértelműen bizonyítja, hogy a vadgazdálkodásnak és a vadászatnak van helye ezen a vidéken. Összességében tehát dolgos, mozgalmas, és reményeink szerint sikeres esztendő elé nézünk a putnokiakkal közösen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában