közösségi ház avatás

2019.12.15. 13:30

A jövő nemzedékét és a közösséget szolgálja

85 millió forintból épült közösségi ház Körömön.

Bájer Máté

Fotó: Ádám János

Sokan összegyűltek az új, II. Rákóczi Ferenc fejedelem nevét viselő közösségi ház átadóünnepségén; rövid időre valóságos parkolóvá vált az épülettel szemközti közterület. Tóth Tibor polgármester mellett köszöntő beszédet mondott Tállai András országgyűlési képviselő, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Csáky Csongor a Rákóczi Szövetség elnöke is. Nem csak az épületet felszentelésére és átadására került sor: leleplezték a Közösségi Ház bejáratánál helyet kapó Rákóczi szobrot, amit Ekker Róbert szobrászművész alkotott és emléktáblát is avattak.

Minden igényt kielégít

– A fiatalok és az idősek számára egyaránt alkalmas különböző programok lebonyolítására, minden kulturális eseménynek otthont ad majd ez a közösségi tér, ahol az állandó klubok is helyet kapnak természetesen – tájékoztatta lapunkat az új építmény kapcsán Tóth Tibor polgármester. – Köröm jelenleg 1578 lélekszámú település, ez a magas szám pedig új kihívások elé állít minket. A most átadott közösségi tér fontos eleme annak, hogy a jövő nemzedékét méltóképp tudjuk elindítani útjukon. Az épület mögött kialakítunk majd egy szabadidőparkot is szalonnasütőkkel, pihenőrésszel.

A közösségi ház energiaellátását napkollektorok biztosítják.

– Modern épületről van szó, ami a napelemes technológia révén teljesen önellátó. A ház nagy ajándék az itt élők számára: ami az utóbbi 22 évben hiányzott ezen a téren, azt most sikerült felépíteni – véli Tóth Tibor.

A település polgármestere azt is elmondta, hogy az épület teljes egészében támogatásból épült fel.

– Bruttó 85 millió forintból gazdálkodtunk. Az önerőnk a szívünk és az akaratunk, de sajnos anyagi téren nem tudtunk hozzátenni a projekthez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában