Miskolc

2019.11.21. 21:17

Botrányt okozott a képviselő

Ifjúsági sporteseményen inzultálta Mokrai Mihály az edzőt. Kérjen bocsánatot, kéri a Fidesz és Veres Pál is.

Hajdu Mariann

Fontosabb a politikai bosszú, mint a gyerekeink? – ezzel a címmel szólalt fel Hollósy András képviselő (Fidesz) csütörtökön a miskolci önkormányzat közgyűlésének ülésén. Szavaiból kiderült, Felsőzsolcán, a MISI és a sárospataki csapat közötti kézilabdameccsen aktivisták, valamint Mokrai Mihály, a Velünk a Város egyesület önkormányzati képviselője az egyik csapat edzőjét politikai célból inzultálta. Csontos Róbertről van szó, aki a választások idején az egyesület színeiben indult, majd a szavazás előtt néhány nappal lemondott.

Hollósy szerint a sportcsarnokban rendőröknek kellett rendet tenniük, az ifik mérkőzése félbeszakadt, és 50 percen keresztül nem folytatódhatott tovább a játék.

„Kérjen bocsánatot!”

Hollósy András szerint Mokrai Mihály számára a politikai haszonszerzés, a politikai bosszúvágy mindennél fontosabb, az ilyen embernek szerinte nincs helye a közéletben. Bocsánatkérésre szólította fel Mokrai Mihályt és társait.

A közgyűlés ülésén Mokrai Mihály is szót kért, aki elmondta, Csontos Róbertet figyelmeztetni szerették volna, hogy amit tett, az erkölcsileg vállalhatatlan. Utólag belátja, a helyszín nem volt megfelelő, minden másban azonban szerinte helyesen jártak el.

Veres Pál polgármester az ülésen úgy fogalmazott, „a történteket messzemenőleg elítélem”. Erről egyébként a nap során közleményt is kiadott. Abban az olvasható: a történtekről nem volt tudomása, és bocsánatkérésre szólította fel a botrány okozóit. A „kampány véget ért, az együttműködés és városépítés időszaka kezdődött el, amelyben nincs helye ilyen politikai akcióknak”, fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában