nyomortelepek

2019.10.11. 15:00

Továbbra is bontják a miskolci romos házakat

Folytatódik a nyomortelepek felszámolása a megyeszékhelyen.

Hegyi Erika

Három rossz állapotú lakás volt az épületben

Fotó: Ádám János

Újabb két menthetetlenül leromlott, felújításra nem érdemes nyomortelepi épület bontását végezte, illetve végzi el a miskolci önkormányzat és a Miskolc Holding Ingatlangazdálkodási igazgatósága. Tegnap a Vasgyárban a Kabar utca 54. szám alatti épület bontását kezdték el. A terület önkormányzati képviselője, Gazdusné Pankucsi Katalin elmondta: a városvezetés elszánt a nyomortelepek felszámolását illetően. A Kabar utcai nyomortelep-felszámolásnak ez már a második üteme. A lebontott épületben három nagyon rossz állapotban lévő lakás volt. A szobák vizesek, penészesek voltak, és az épület tetőszerkezete is erősen megromlott. A lakókat már kiköltöztették, akik sokkal jobb állagú lakásba költözhettek. Az önkormányzat uniós pályázat segítségével újít föl önkormányzati bérlakásokat. A Vasgyár területén is vannak ilyenek. Amikor valamelyik kiürül, azt rendbe teszik, és olyan család költözhet be, amelyik eddig rossz állapotú ingatlanban lakott.

Péntek délelőtt a Hetedik utca elején bontanak el egy romos ingatlant. A helyszínen lesz a körzet önkormányzati képviselője Nagy Ákos és Beke Tibor, az ingatlangazdálkodási igazgatóság igazgatója és

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában