GYEK

2019.10.11. 07:30

Megszépült és megújult a gyermek-intenzívosztály

Bővítették az osztály alapterületét, és az épületgépészeti renoválás is megtörtént.

Bájer Máté

A megújult osztály folyosója

Fotó: Bujdos Tibor

Teljes ráncfelvarráson esett át az osztály, ami az intenzív ellátásra szoruló gyerekeket fogadja.

„A Borsod Abaúj Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekegészségügyi Központjának Gyermek Intenzív Osztálya az ország legnagyobb gyermek intenzív ellátó egysége, amely tizenkét ággyal működik, és évente mintegy százhetven beteg gyógyítását, ápolását biztosítja” – mondta lapunknak dr. Révész János, az intézmény főigazgatója, aki szerint az osztály különlegessége, hogy a gyermek intenzív ellátást igénylő profilok mindegyike megtalálható a központban: foglalkoznak égési sérültekkel, traumás sérültekkel, illetve daganatos gyermekek ellátásával is. A renováció azért vált szükségessé, mert hasonló munkálatokra több tíz éve került sor utoljára a Gyermek Intenzív Osztályon. A teljes építészeti és épületgépészeti felújítás mellett az osztály alapterületét is bővítették körülbelül százötven négyzetméterrel.

„A beruházásnak – amit a kórház saját forrásból valósított meg – megközelítőleg százhúszmillió forint az összege” – tájékoztatott dr. Révész János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában