faültetés

2019.10.25. 13:00

Közös faültetés Miskolcon

Egy országos kezdeményezéshez lehet csatlakozni Miskolcon is.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Illusztráció

A világban hatalmas problémát jelentenek az erdőtüzek és az erdőirtások, ennek kompenzálásra született az ötlet, hogy világszerte pótolják az elpusztult fákat. Elsősorban erre és a globális éghajlatváltozás veszélyeire, illetve a növények fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet egy közös faültetési akcióval a szervezők, amely egy országos kezdeményezéshez csatlakozik.

A civil kezdeményezést 2019. november 16-án 10 órától valósítják meg Miskolcon, a Spider Mentőcsoport kiképzőpályáján, a Tatár utca és a Hold utca sarkán, amihez bárki csatlakozhat. A szervezők egyúttal a felajánlásokat is várják egy egyesületen keresztül, a befolyt összegből biztosítják a fákat, azonban ha valakinek van már facsemetéje, amit szeretne elültetni, azt is szívesen látják. A felajánlásokat az alábbi számlaszámra várják:

Napraforgó Egyesület

Számlaszám: 11994002-02416298-00000000

Közlemény: Faültetés + Név

A kitűzött szombat azonban nem csak a faültetésről szól: egy családi nap keretében szeretnék a fontos mondanivalót átadni az érdeklődőknek, amiben a Spider Mentőcsoport segít majd, így érdekes programokon vehetnek részt délutánig azok, akik nem csak a környezetvédelem miatt látogatnak el az eseményre.

A további részetekről és a programokról az esemény Facebook-oldalán tájékozódhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában