jótékonyság

2019.10.27. 17:30

Állatbarát kosarasok a miskolci menhelyen

Adományt adott át hétfőn a MEAFC kosárlabdacsapatának néhány tagja a Miskolci Állatsegítő Alapítványnak.

Nagy-Hankó Krisztina

A csapat tagjai az adományokkal

Fotó: Kozma István

Chvatal Tünde, a MEAFC munkatársa elmondta, hogy több kutya is van már a „MEAFC családban”, akiket a MÁSA-tól vagy más menhelyről fogadtak örökbe. Az ügyet fontosnak tartják, és úgy érezték, hogy valahogy szeretnének segíteni az itt élő állatokon, illetve megkönnyíteni a dolgozók munkáját.

A legutóbbi hazai mérkőzést megelőzően meghirdették a szurkolók körében, hogy adományt gyűjtenek az alapítvány részére. Az akció eredményeként legtöbben száraz kutyaeledelt hoztak, de pénzadományt, valamint fertőtlenítő, tisztító szereket, macskaeledelt és -almot is hoztak. Teljes egészében a sportkedvelő közönségnek köszönhető az adomány – hangoztatta a munkatárs.

Mind jól jön

Horváth Rita, a menhely vezetője hozzátette, hogy magánszemélyektől, cégektől gyakran kapnak adományt, de sportegyesületektől viszonylag ritkán. A kapcsolatuk már korábbra tehető, több sportoló rendszeres látogatója a telephelynek. Látják, hogy milyen munka folyik itt, ezért határozták el, hogy segítenek. Több mint 250 kutya van a menhelyen, ezért a legkisebb segítség is jól jön. Rengeteget kell takarítani az állatok miatt, úgyhogy a fertőtlenítő szernek kifejezetten örültek – hangsúlyozta a vezető. A pénzadományt egy csonttöréses kutya műtétjére fogják fordítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában