Tanévkezdés

2019.09.05. 13:30

Segítség az iskolakezdéshez

A tankerületektől is ment a segítség tanszercsomagok formájában.

Nagy-Hankó Krisztina

Tanszercsomag (illusztráció)

Forrás: Illusztráció

Fotó: Kovács Péter

Korábban írtunk arról, hogy milyen segítséget kaptak az iskolakezdéshez az általános iskolás gyermeket nevelő családok különböző segélyszervezeteken keresztül, illetve a települési önkormányzatok jóvoltából. De nemcsak ilyen formában jött a segítség, a megyében lévő tankerületi központokban is osztottak tanszercsomagokat.

861

A segítségből hét állami és négy egyházi fenntartású iskola kapott, összesen 861 halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket érintően. A Miskolci Tankerületi Központ által fenntartott feladatellátási helyre idén 538 darab, nem állami fenntartású intézménynek 323 darab tanszercsomagot szállítottak ki 1–8. évfolyamos tanulók számára a projekt keretében – tudtuk meg dr. László István tankerületi igazgatótól. A tanszercsomagok 1. évfolyamos, 2–3–4. évfolyamos, valamint 5–8. évfolyamos kiszerelésben érkeztek. Az 1. évfolyamosok esetében külön lány- és fiúcsomagok álltak rendelkezésre. Eltérő színű tanszereket kaptak, és nekik a tisztasági csomagok is kétféle kiszerelésben készültek. Az elsős kisdiákok számára az induló tanszercsomag tartalmazta a felszerelt tolltartót, az alapvető iskolaszerek mellett az íráshoz és olvasáshoz, valamint a matematikához szükséges füzeteket, kiegészítő eszközöket, írólap- és rajzlapcsomagot, vonalzót, mappát, ragasztót, ollót, vízfestéket, ecsetet, valamint zsírkrétát.

Második osztálytól felfelé az alsó és felső tagozatos tanszercsomag tartalma hasonló volt. Füzetek, íróeszközök és egyéb, a tanuláshoz szükséges alapvető tárgyak alkották. A csomagok tartalma országos szinten is azonos.

A Sárospataki Tankerületi Központ által fenntartott 23 feladatellátási helyre idén 1169 darab, nem állami fenntartású iskolába 27 darab tanszercsomagot szállítottak ki rászoruló gyermekeknek – reagált megkeresésünkre Donkó József tankerületi igazgató.

Az intézmények az általuk végzett tavalyi statisztikai adatszolgáltatást felhasználva értesítették az érintett családokat az ingyenes tanszercsomagokról. A feltétel az illetékes jegyző által kiállított okmány volt, amely a halmozottan hátrányos helyzetet igazolja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában