Buliajánló

2019.09.19. 19:00

Retró parti, mulatós buli, Huligánok: buli vaaan!

Fülledt, latinos hangulatban ropnád? Vagy egy kis retróra vágysz? Esetleg a mulatós a kedvenced? Ezen a hétvégén mindet megtalálod a miskolci bulik között!

Pély Barna

Szeptember 19., csütörtök

20.00 Pély Barna Blue Heart lemezbemutató koncert a miskolci Helynekemben

20.00 Jobbágy Dani akusztik a teraszon, 20.30 Pély Barna Akusztik ízelítő a teraszon, 21.00 Pély Barna koncert

Pély Barna már 20 éve a magyar könnyűzenei élet meghatározó alakja. 2011-ben létrehozta formációját, a B the First zenekart. 2012-ben jelent meg első nagylemezük The First címmel. Ezen az albumon Barnabás saját szerzeményei hallhatóak angol nyelven. 2014-ben megjelent a második nagylemezük, Mi ez a kupleráj? címmel. Ezen az albumon már többségében magyar dalok kaptak helyet, és szövegíróként Barna mellett közreműködött: Varga Livius (Quimby, A Kutya Vacsorája), Egyedi Péter (Óriás), Péterfi Attila (B the First) és Fecske András István. Idén januárban jelent meg második nagylemeze Blue Heart címmel. Így Barna országos lemezbemutató turnéja egész évben tart. Egy gitár, egy stomp box és egy looper segítségével egyszemélyes zenekarrá válik a színpadon. „Külföldi és hazai turnéim során nagyon sok élményt szereztem, és ezt az inspirációt használtam fel az íráshoz. Az előző lemezhez képest ezen a lemezen jóval több a magyar nyelvű szerzemény, melyekkel lendületet akarok adni azoknak a hallgatóimnak, akik már nagyon várják tőlem, hogy az anyanyelvünkön szóljak hozzájuk. Emellett viszont belecsempésztem néhány bluesos, soulos dalt is a lemezanyagba, amik viszont angolul az igaziak.”

21.00 Mexican Night a miskolci Rockwell Klubban

Hozzuk el együtt a mexikói hangulatot a Rockwell Klubba!

Mi mindenre gondoltunk, még a zene is az estének megfelelő latin hangulatot fogja idézni. Az ital természetesen tequila lesz. Gyere és élvezzük együtt a fülledt mexikói légkör varázsát!


Szeptember 20., péntek

20.00 Mulatós este a miskolci Collins Clubban

Szereted a mulatós zenét? Nincs a városban hasonló, ahol kirúghatnál a hámból kicsit?

A legnépszerűbb mulatós zenékre táncolhat mindenki péntek este, ha ellátogat a miskolci Collins Clubba.


Szeptember 21., szombat

20.00 Retro Party a miskolci Collins Clubban

Egy igazán ütős estén repítünk mindenkit a múltba.

A nevéből is adódóan a legütősebb régi slágerek dübörögnek majd a hangszóróból szombaton este.

20.00 Slam Poetry Miskolc vol. 44. – Cineslam a miskolci Helynekemben

Hagyományosan a miskolci nemzetközi filmfesztiválhoz, idén a 16. CineFesthez kapcsolódóan nyitjuk meg évadunkat.

A slam poetry olyan alulról szerveződő esemény, ahol a résztvevők saját verseiket, műveiket előadják pár percben, és ezek után értékelik egymást. Általában numerikus értékelést használnak, mint például a nullától tízig terjedő skála. Célja egymás szórakoztatása, kisebb hírnév szerzése, elgondolkodtatás. A slam poetry története 1984-ben indult, amikor egy építőipari munkás, Marc Smith önjelölt költő és barátai a kedvenc klubjukban felolvasóesteket szerveztek egymás szórakoztatására. Később a szervezők több csapatot is meghívtak az eseményre, amely így komolyabb versennyé nőtte ki magát. A hangsúly itt már nem a versek hangulatáról szólt, hanem sokkal inkább performansz lett. Nagyobb esteken, amikor több csapat, illetve egyén indult, akkor az egész egyfajta párbajjá alakult át, ahol a közönségé volt a döntő szó. Ezután a slam poetry szerte a világon elterjedt, mint például Európa egyes országaiban, Japánban, Dél-Koreában, Indiában stb.

22.00 RW Retro Party Csordás Tibivel a miskolci Rockwell Klubban

Éld át a nyárbúcsúztató retró éjszakát!

Az éneklés 14-15 éves kora óta tölti ki Csordás Tibi mindennapjait. Rockzenészként kezdte pályafutását, a Junkies énekeseként tűnt fel, majd 1999-ben Knapik Tamással megalakították a Fiesta zenekart, mely nagy sikerrel működött. A fiúk útjai 2012-ben különváltak, az együttes feloszlott. Tibor azt állítja, hogy ő nem az a férfi, akit a hasán keresztül lehet megfogni. Azt mondja, hogy nem szeret enni, csak kevés kedvence van, de a meggyes pitét azt nagyon szereti. Az egyik kedvenc filmje az Önpusztítók. A kedvenc színészei közé tartozik Bruce Willis, Brad Pitt és George Clooney. Kedvenc énekesei: Sebastian Bach, Ginger és Bryan Adams. A kedvenc színei beterítik az egész szobáját, az pedig nem más, mint a bézs és vajszínű árnyalatai.


Szeptember 22., vasárnap

19.00 Ismerős Arcok-koncert a miskolci Gárdonyi Parkban

18.00 kapunyitás, pénztárnyitás

Az Ismerős Arcok zenekar 1999-ben alakult. Az elmúlt 20 évben a 9 nagylemezük mellett 6 koncert DVD kiadványuk jelent meg. Ennek és az évi közel 120 koncertnek köszönhetően egyre ismertebbek az egész Kárpát-medencében. Az utóbbi évek egyik legtöbbet koncertező zenekara, akik nagy sikerrel szerepeltek már Kanadában, az Egyesült Államokban és Svédországban is. Dalaik témái közt a legjellemzőbb gondolatok: a család, a hazaszeretet és a közösségben való létezés fontossága. A zenekar Éberálom című lemeze 2008-ban a MAHASZ eladási statisztikái nyomán aranylemez lett, 2009-ben pedig az év nagylemeze díjat kapta a budapesti Wigwam Rock Klub díjátadó gálán. A 2009-ben megjelent Lélekvesztő, valamint a 2012-ben kiadott Kerítést bontok albumuk jelölést kapott a 2010-es és a 2013-as Fonogram Magyar Zenei Díjátadó gálán, az év hazai klasszikus pop-rock albuma kategóriában.


Szeptember 28., szombat

20.00 Hooligans-koncert Alsózsolcán, a sportpályán

Hooligans

A szerencsi fiúk újra „hazai pályán” zenélnek.

A Hooligans egy magyar pop-rock együttes. A zenekari tagok zord megjelenésével (vad külső, tetoválások, piercingek) ellentétben zenéjükben gyakori motívumként szerepel a szerelem, a nők bálványozása, a hedonizmus. Kiss Endre és Tóth Tibor Szerencsen együtt jártak iskolába, és már 9 éves korukban túl voltak az első koncertjükön. Hét évvel később (16 éves korukban) találkoztak Ördög Tiborral, akivel együtt megalapították a Ramses nevű együttest. Az együttes sikeres volt, de be kellett vonulniuk katonának. 1992-ben, leszerelésük után Budapesten folytatták a zenélést a Dance nevű együttesben. Ezzel itt is sikeresek voltak, az Ördög vagy angyal című albumukból 20 000 példány kelt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában