Ezt írtuk anno 2009-ben

2019.09.02. 19:00

Nem kell megijedni. Így megy ez pont máshol is

Eredménytelen lett a miskolci villamostender, nem volt miről dönteni.

Amikor még régi villamosok vitték az utasokat (illusztráció)

Elmaradt a miskolci közgyűlés rendkívüli ülése, mert nem volt miről dönteni.

Gigaberuházás

A 38 milliárd forintos gigaberuházás egy fontos pályázata lett volna napirenden: kitől vegyen új villamosokat a város. Egy spanyol, egy svájci–osztrák és egy olasz cég jelentkezett, de mindegyik pályázata alapján többet kellett volna fizetni a 31 új villamosért, mint amennyi erre rendelkezésre áll. Hogy mennyi az annyi, arról nem tudhatunk meg többet szigorú szabályok miatt.

De a 2009. szeptember 4-i Észak-Magyarországban azt olvashatjuk: a helyhatóság illetékese egyelőre mégsem aggódik, vigyázó szemeit Debrecenre és Szegedre veti. Ott ugyanez történt, az első körben többet kértek a pályázók, aztán lett alább is az ajánlatban.

Az is határozott véleményként fogalmazódik meg, hogy nem lesz csúszás az újabb pályázati forduló miatt, és tartható a határidő. Az utolsó új villamosnak legkésőbb 2012. február 28-ig kell megérkeznie.

Az Észak-Magyarország jegyzetet is közöl a témáról, Szabados Gábor ebben azt írja: „no, akkor most gyerünk, hajrá, tessék kiírni a második pályázatot”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában