Klímasztrájk

2019.09.28. 16:00

Miskolcon is tüntettek a klímaváltozás ellen

A Fridays For Future szervezet miskolci eseményére invitálták az érdeklődőket pénteken, melyen újabb globális sztrájkot hirdettek.

A jövőjükért tüntettek

Fotó: Bujdos Tibor

„A klímaválság itt van, és a jövőnk múlik azon, hogy mit teszünk ellene. A bolygónk éghajlatát drasztikus mértékben befolyásoltuk, ezért azonnali politikai, gazdasági és társadalmi változásokra van szükség. Ki kell mondani az igazságot a környezeti válságról, és valódi krízisként kell kezelni. Magyarországot is aszályok sújtják, új betegségek jelennek meg és a szélsőséges időjárás is egyre nagyobb kihívások elé állít minket. A világon most zajlik a hatodik tömeges fajkihalási hullám, és rajtunk múlik, hogy minket is el fog-e sodorni. Nem akarjuk ezt tétlenül nézni. Elegünk van abból, hogy nem alkalmazzák a létező megoldásokat, mert a gazdasági érdekek, a profittermelés mindent felülírnak” – áll többek között felhívásukban.

A miskolci Szent István téren tartott rendezvényen előadások hangzottak el a témával kapcsolatban. Többek között felszólalt kolléganőnk, Bukovenszki-Nagy Eszter is, a Legkisebb lábnyom blog szerzője, akinek környezetvédelemmel foglalkozó cikket rendszeresen olvashatják lapunkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában