Elsősegélynyújtás világnapja

2019.09.20. 09:00

Megyénk csapatai is a legjobbak között

Az elsősegélynyújtók idén Zalaegerszegen döntőztek.

Többféle feladatott kellet megoldaniuk

Forrás: Magyar Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt az elsősegélynyújtás világnapján évek óta egy versennyel igyekszik felhívni a figyelmet az elsősegélynyújtás fontosságára. Idén a 48. Országos Elsősegélynyújtó Versenynek Zalaegerszeg adott otthont. Az előző évhez hasonlóan, a szakmai zsűri helyezések helyett minősítésekkel jutalmazta a csapatotokat.

Szeptember 14-én 300 elsősegélynyújtó mérte össze tudását Zalaegerszegen. A város több pontján találkozhattak a járókelők vöröskeresztes zászlókkal és orvosi ládákkal vonuló versenyzőkkel, akik a legkülönfélébb helyzetekben látták el a szakképzett imitátorokat. Idén összesen 52 csapat indult a versenyen. Mellettük további 4 vendégcsapat teljesítette a 20 állomásból álló, csaknem 9 kilométeres körpályát. A versenyző csapatok három korcsoportban indultak: 17 felnőtt-, 20 ifjúsági és további 20 gyermekcsapat volt a nevezők között.

Rollerbaleset következtében kiszabadult óriáspók, újraélesztés egy forgalmas bevásárlóközpontban vagy egy olajfúrón történt robbanás sérültjeinek ellátása képezték többek között a versenyfeladatokban megoldandó kihívásokat. Összesen 7 különböző technikai kárhelyszínen bizonyíthatták elméleti és gyakorlati tudásukat a résztvevők. Az Országos Mentőszolgálat szakembereiből és további szakértőkből álló 84 fős zsűri a verseny ideje alatt végig több szempont alapján értékelte az elsősegélynyújtók felkészültségét.

Megyei díjazottak

Arany minősítésben részesült gyermek kategóriában a Szürkefarkasok csapata Borsod-Abaúj Zemplén megyéből. Bronz minősítésben részesült felnőtt kategóriában a MEeNCS csapat Borsod-Abaúj-­Zemplén megyéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában