Ezt írtuk anno 2009-ben

2019.09.26. 07:30

Mégis mit kellene tenni?

Nyolc ország építészei dolgoznak a lyukóvölgyi probléma megoldásán.

Sem emberként, sem építészként nem fogadom el, hogy nincs megoldás – ezt Marc Glaudemans holland építész mondja a kétkedő újságírónak az Észak-Magyarország 2009. szeptember 29-i számának írása szerint.

A kétség annak szól, hogy lehet-e tenni bármit Lyukó érdekében. Az időzítés nem véletlen: a helyhatóság által támogatott mesterkurzus zajlik Miskolcon, nemzetközi építészcsapat keresi, hogy mit lehetne tenni a már-már ekkor is megoldásért kiáltó lyukóvölgyi helyzetben.

Eléggé összetett

Nemcsak építészeti, de a szociológiai szempontokat, lehetőségeket is figyelembe vevő javaslatokat ígérnek – egyelőre a helyszínen ismerkedve a problémával, majd Hollandiában tervezve továbbvinni a területrendezési megoldás kidolgozását. A kurzus végén összeálló anyagot decemberben tennék le az önkormányzat asztalára.

Hogy ki és mit profitál a mesterkurzusból, a cikk megírásakor nem tudható tehát. A nigériai Abre Etteh mindenesetre biztos benne, hogy lesznek hasznos ötleteik. De az is haszon mindannyiuk számára, hogy az itteni tapasztalatokat, ismereteket hazaviszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában