Ezt írtuk anno 2009-ben

2019.09.20. 07:30

Érdemel egy napot a dal is

A RocktoberFest nagyszínpadán országosan ismert előadók lépnek fel.

Presser Gábor

A magyar dal napjának ünnepére készülnek Miskolcon is – az Észak-Magyarország 2009. szeptember 12-i számában az új ünnep ötlet­adóját, Presser Gábort szólaltatják meg.

Nem keres új LGT-t

Számtalan fiatal tehetséggel, új együttessel találkozik. Van olyan közöttük, amelyik a régi LGT-re, a régi önmagára emlékezteti? – ez az egyik a kérdések sorában, és ez valamiért nem tetszik a művésznek, aki a következőket feleli rá: „ez egy gonosz kérdés – velem szemben is és a fiatalokkal szemben is. Nem keresek újabb LGT-t – pont azok érdekelnek, akik valami újat tudnak hozni. Sosem gondoltam, hogy az LGT-t valamiféle példaként kellene mások elé állítani”.

Az interjúban az is felvetődik, szükség van-e, hogy egy külön nappal állítsunk emléket a magyar dalnak. Presser Gábor itt is szükségét érzi a pontosításnak.

„A magyar dal napját nem azzal a céllal rendezzük meg, hogy emléket állítsunk a magyar dalnak – mi a dal ünnepének szánjuk. A magyar dalban – műfajtól függetlenül – olyan értékek vannak, amelyekre igazán büszkék lehetünk. Megérdemel egy napot a háromszázhatvanötből.”

S hogy milyen műfaj a dal? Erről ezt tartja: „a dal pont attól a legnehezebb műfaj, hogy három rövid percben kell tökéletes egészet nyújtani. Egy dalt bárki el tud bírálni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában