ÉjszakáZOO

2019.09.01. 19:05

Állati éjszaka volt

Nyolcadszor rendeztek ÉjszakáZOO-t a miskolci állatkertben.

Tajthy Ákos

A „nemszeretem” állatokkal is megismerkedhettek

Fotó: Kozma István

Az úgynevezett „nemszeretem” állatokkal, azaz rovarokkal, hüllőkkel és az éjszakai életet élő társaikkal ismerkedhettek meg azok, akik pénteken este kilátogattak a Miskolci Állatkert és Kultúrparkba, az ÉjszakáZOO című programra.

A Magyar Állatkertek Szövetsége 2012-ben indította útjára az állatkertek éjszakája országos programsorozatot, amelyhez idén már nyolcadik alkalommal csatlakozik a Miskolci Állatkert és Kultúrpark.

– Az állatkertek éjszakájának nagyon egyszerű célja van: megismertetni az állatbarátokkal azokat az állatokat, akik valóban az alkonyati, éjjeli vagy hajnali időszakban aktívak. Ők ugyanis az állatkert normál nyitvatartása alatt szinte végig pihennek, ilyenkor viszont bárki láthatja azt a természetes viselkedésformát, ami rájuk jellemző – mondta el az Északnak Molnár Attila, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark vezetője.

Érdekes programok

Az egész estés rendezvényen volt rovarászás és hüllősimogató, előadást tartott a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, de volt csillagles is. Fő attrakcióként pedig az európai barnamedve, a mocsári macska, az ormányosmedve, a kúszósül, a mosómedve, az európai szürkefarkas, a kárpáti és a hiúz, a fehérfarkú sül, a vörös róka és a szibériai tigris kifutóinál pedig látványetetéseket tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában