Miskolc

2019.09.15. 09:30

A járvány nem bizonyított

Valószínűsíthető, hogy a szokásos szeptember eleji vírusról van szó.

Nagy-Hankó Krisztina

Illusztráció

Egy olvasónk megkeresése alapján utánajártunk, igaz-e a hír, miszerint a Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda Erdész úti tagóvodájában járvány van? Az olvasónk hányással és hasmenéssel járó tünetekről számolt be.

Velezdy Zoltánné tagóvoda-vezető elmondta, hogy ez ügyben már felvették a kapcsolatot az ÁNTSZ-szel. Csütörtökön reggelre derült ki négy gyermeknél, hogy azért nem jöttek óvodába, mert hánytak, illetve ment a hasuk éjszaka. Vélhetően az egyik gyermek hozta be a fertőzést, majd a csoportban elkapták egymástól a kicsik.

Még vizsgálják…

„A másik két csoport egyáltalán nem érintett. Az ÁNTSZ most fog kijönni ellenőrizni és kivizsgálni az esetet a bejelentés alapján” – emelte ki a tagóvoda-vezető. Több megbetegedés eddig nem történt. Valószínűsíthető, hogy arról a vírusról van szó, ami minden szeptemberben felüti a fejét, amikor elkezdődik az iskola, óvoda, bölcsőde. Velezdy Zoltánné információi szerint Miskolcon több oktatási intézményben vannak hasonló megbetegedések. Megkerestük az ÁNTSZ-t, mivel az ügy még vizsgálati szakaszban van, egyelőre nem tudnak tájékoztatást adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában