Mezőkövesd

2019.08.20. 17:30

Tóth József lett a díszpolgár

Az ökölvívó edző és sportvezető kedves hobbija a kórusban való éneklés.

Tóth Balázs

Városi megemlékezéssel, rockoperával és tűzijátékkal ünnepelte az államalapítás évfordulóját Mezőkövesd. Kedden délelőtt a város, pártok, intézmények és civil szervezetek vezetői koszorúzták meg Szent István szobrát, majd ünnepi szentmisét követően kezdődött a városi megemlékezés. A műsorban Csengeri Attila énekelt, valamint dr. Fekete Zoltán polgármester mondott ünnepi beszédet, amelyben kiemelte, a világ egyik legrégebbi állami ünnepe létezése óta sok ország született és tűnt el, Magyarország azonban létezik, Szent István alakja és műve nem halványult. Az államalapító király keresztény és független államot teremtett, mert tudta, hogy csak a hit segítségével verhet gyökeret a magyarság, amelyet aztán nem söpörhetnek el. Sokan támadtak ellene, számos nép települt be. A polgármester szerint most idegen hitű déli had és bűnös nyugatiak támadják az országot, a magyarok lelkét és testét akarják.

Az új kenyeret Gordos Attila református esperes és dr. Török László plébános áldották meg.

Az ünnepségen adták át a Mezőkövesd Város Díszpolgára címet, amelyet idén Tóth József sportvezető vehetett át. A 78 éves ökölvívó edző és szakosztályvezető az 1950-es évektől vett részt a kövesdi sportéletben, majd 1972-ben alapította meg Dorogi Istvánnal az ökölvívó szakosztályt. Az elmúlt évtizedekben számos utánpótlás magyar bajnoki címet nyertek a kövesdi bokszolók, s több mint négy évtizedes múltra tekint vissza a Tóth József által szervezett Matyó Kupa.

A díjazott mindenkinek megköszönte a kitüntetést, elárulta, meg is csipkedte magát, amikor értesítették róla. Felidézte, volt számos siker és kudarc a pályafutásában, a legnagyobb sikerként azt könyvelte el, hogy tanítványa, Balog Vilmos világbajnoki ötödik helyezést ért el, ám csalódott volt, amikor Nyíregyházára igazolt, s azt a klubot képviselhette az olimpián, nem pedig a kövesdit. Mint mondta, kedves hobbija a zene, a Jézus Szíve templom két kórusában is énekel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában