Tokaj

2019.08.08. 09:00

Megmutatták, milyen az aktív európai fiatal

A Közös Tér Egyesület Tokajban tartotta nemrégiben ifjúsági cseréjét Aktív Európa címmel.

Prezentáció

A projekt célja az volt többek között, hogy a fiatalok maguk ismerjék fel az érdekképviseletben rejlő lehetőségeket, ezen módszerek fontosságát. A projekt fókuszba helyezte a fiatalok kommunikációs kompetenciafejlesztését, a tapasztalatcseréket, a nemzeti és kulturális sajátosságok megismerését, össze­hasonlítását, az egymástól való tanulás lehetőségét.

Négy országból

Az Ausztriából, Lengyelországból, Szlovákiából és Magyarországról érkezett fiatalok különböző workshopokon ismerkedhettek meg az érdekképviselet, a strukturált párbeszéd és az aktív részvétel fontosságával. Elsőként általánosságban beszélték át és vitatták meg, mit is jelent Európában a fiatalok szemszögéből az aktív részvétel, a civil aktivitás, civil részvétel.

A hét folyamán minden nap programelem volt a disszemináció kigondolása, megtervezése, majd megvalósítása. Az elkészült alkotásokat, amelyek videóban, színes újságban és rádióinterjúban öltöttek formát, a csere utolsó napján mutatták be a résztvevők előtt. Szó esett a különböző országokból érkező fiatalok helyi közösségeiről, önkéntességben való szerepvállalásairól is. De fontos elemei voltak a hétnek a különböző önismereti szituációs játékok is, hisz ezáltal a fiatalok jobban megismerték önmagukat, csoportban betöltött helyüket, szerepüket egyaránt. Az ifjúsági csere azonban nemcsak az ismeret­átadásról, tájékozódásról és tanulásról szól, hanem arról is, hogy a különböző kultúrákból érkező fiatalok jobban megismerjék egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában