Elismerés

2019.08.01. 14:30

Elismerést kapott áldozatos munkájáért

A kistérségi szociális intézmény vezetője kapta a Dr. Szűcs Géza-díjat Mezőkövesden.

Tóth Balázs

Szarka Melinda

Forrás: ÉM

Szarka Melinda, a Mezőkövesdi Kistérségi Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ vezetője kapta idén a Dr. Szűcs Géza-díjat. Az elismerést nemrégiben vehette át a kistérségi Semmelweis-napi ünnepségen.

Dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere méltatta Semmelweis Ignácot, aki csak halála után kapta meg az elismerést. Kifejtette, az egészségügyért tenni kell, Mezőkövesden pedig számos intézményi felújítás történt és még lesz is. Kiemelte, az egészség jelentőségért akkor ismerik föl az emberek, amikor nincs, a dolgozók munkáját akkor értékelik, mikor szembesülnek a betegséggel. Köszönet jár az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájáért.

A beszédet követően adták át az elismerést a kezdetben gyógypedagógiai, majd szociális intézményi területen dolgozó Szarka Melindának, aki 2015 júliusa óta vezeti a kistérségi szolgáltatót. Az intézmény hét területet hangol össze, s az elmúlt években sokat javultak a dolgozók körülményei.

Nagy szeretettel

A díjazott beszédében megköszönte az elismerést, s felidézte, semmi nagy dolgot nem tett, csak végzi a mindennapok apróságait. Eszébe jutottak Teréz anya szavai, aki szerint elegendő kis dolgokat tenni, nagy szeretettel. Mint mondta, a szociális intézmény fölkarolja a gyerekeket, időseket, fogyatékkal élőket, pszichiátriai betegeket. A gondozottak mosolyt, kis kedvességet várnak a dolgozóktól, az embereknek adniuk kell magukból. Ez a munka nagy lelki teherrel is jár, ezt a családok, barátok látják, köszöni a támogatásukat. Hozzátette, a díj rajta keresztül az egész kollektívának és a szociális szférának is szól. Köszönte azoknak is az elismerést, akik méltónak találták rá.

– Azért dolgozom, hogy a szociális és gyermekvédelmi ellátás minél magasabb színvonalú legyen Mezőkövesden és a térség 23 településén. Ez egy hivatás és életforma is számomra. Naponta új problémákkal találkozom. Eddig az alapellátást erősítettük, ez a jövőben is fontos feladatunk lesz. A térségben egyre több az egyedülálló idős ember, akit segítenünk kell, ezért fontos a szociális szakellátás fejlesztése – mondta Szarka Melinda.

Az intézmény több ezer embernek segít, valakinek egyszeri alkalommal van rájuk szüksége, de ötven bentlakásos idős embert is ellátnak, valamint 320 házi gondozottjuk is van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában