Ezt írtuk anno 1989-ben

2019.08.20. 12:00

Csak magára számíthat

Olyan idők jártak, amikor a napi sorskérdések kerültek elő az ünnepen is.

Ez a kép nagyon távolról emlékeztet a dicső múltra

Fotó: Ádám János

Nem számíthat támogatásra a borsodi kohászat, eleve jobb, ha a saját erőiket, tartalékaikat mérik fel, azokat próbálják kiaknázni.

Párbeszéd a kohászatról (is)

A keményen hangzó útmutatást Nyers Rezső, a Magyar Szocialista Munkáspárt elnöke adta a miskolci Csanyikban, 1989. augusztus 20-án. Az MSZMP-s vezető volt a szónoka az itteni rendezvénynek, a múlttól a jövőig minden olyan lényeges kérdést szóba hozott, amelyik az ország és benne pártja sorsát befolyásolja. Egyebek között szóba hozta: a munkások pártjaként a nép egészének a pártjává kívánnak lenni. Ehhez képest érdekes, amit az eseményről tudósító Észak-Magyarország az 1989. augusztus 21-i számában a beszámolóba beépített. Nyers Rezső találkozott a rengeteg embernek munkát adó, a legnagyobb helyi foglalkoztatónak számító kohászat vezetőivel. A beszélgetés a szerkezetátalakítás körül forgott. A pártvezetőnek azt kellett hallania, hogy nagy terhet jelent a pénzintézetek felfogása, hogy sorba kell állni a hitelért, pénztelenek a bankok és így tovább. Amerre a folyamat halad, néhány éven belül a Borsodi Vaskohászati Tröszt teljesítményének már csak a fele származik majd a vaskohászati ágazatból. Ám, hogy az elképzeléseik megvalósulhassanak, ahhoz kellene a támogatás.

Erre mondta Nyers Rezső, amit mondott…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában