polgárőrség

2019.08.16. 15:00

A közbiztonságért alakultak Tomoron

Újabb kistelepülésen alakult polgárőr-egyesület a megyében.

Az egyesület munkáját egy autó is segíti majd

Fotó: Hladon Sándor

Tizenöt fővel alakult meg a közelmúltban a Tomor Község Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület, így újabb kistelepülésen működő polgárőr-egyesülettel erősödik a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség.

Autó és számítógép

Az eseményen megjelent dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Csóra György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Soltész András r. alezredes, az Edelényi Rendőrkapitányság rendőrkapitánya, Dudás Péter, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség szakmai alelnöke, Szilvai Attila, Tomor polgármestere, Szabó László, az Edelényi Járás járási koordinátora és Tóth János, a Kazincbarcikai Járás járási koordinátora is.

Dr. Túrós András kiemelte: újabb kistelepülésen alakult meg a polgárőr-egyesület, ami már rövid időn belül a második Borsod megyében. Elmondta, hogy a polgárőrség azért sikeres Magyarországon, a településeken, mert a tagjai sikeressé teszik. A sikeresség a folyamatos közterületi szolgálatokban és a karitatív tevékenységben nyilvánul meg. Az Országos Polgárőr Szövetség nevében dr. Túrós András átadta a polgárőri autót a Tomor Község Közbiztonságáért Polgárőr Egyesületnek, s elmondta, hogy az autó mindennel felszerelt, ami a mindennapi szolgálatellátáshoz szükséges.

Csóra György elmondta, a megyei szövetség mindent el fog követni annak érdekében, hogy az egyesület hatékonyan és jól működhessen. Felhívta az új polgárőrök figyelmét arra, hogy a legfontosabb értékmérő a lakosság, s ezen kívül, hogy az együttműködési szerződések alapján a rendőrség–polgárőrség–önkormányzat hármas tengelye jól működjön. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség egy számítógépet adott át az újonnan alakult egyesületnek, hogy még könnyebben, hatékonyabban tudják szervezni a szolgálatokat.

Soltész András alezredes arról beszélt, hogy a kapitányság területén működő polgárőr-egyesületekkel sikeresen együttműködnek. Legyen szó munkakapcsolatról vagy személyes, magánkapcsolatról, az együttműködésnek köszönhetően a közbiztonság is példásnak mondható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában